HoofStep v.51

Lyssna på världsmästaren Magnús Skúlason!

Den 28 december bjuder vi in till ännu ett kostnadsfritt webinarium! Ta chansen att lyssna på den meriterade ryttaren och tränaren Magnús Skúlason som delar med sig av sina erfarenheter och kunskap om islandshästen. I flera år har Magnús tävlat framgångsrikt och har mängder av medaljer i bagaget. Läs mer...

 

Magnús får sällskap av islandshästryttaren Petronella Davidsson, foderrådgivaren Olof Vejmarker från St Hippolyt och Priscilla Olsson från HoofStep. Vi kommer ge konkreta tips för en hälsosam islandshäst som presterar länge!

 

När: 28 december 18:30-20:00

Pris: 0 kr

Fällor att se upp för i jul

Det är redan mitten av december och julledigheten börjar närma sig. Kanske har du äntligen mer tid för hästen - eller tvärtom. Med vinterns kyla kommer risker och i kombination med ändrade vardagsrutiner ökar risken bland annat för kolik. 

 

Under vintern planerar många hästägare in en vintervila. Det gör hästen gott så länge den är välplanerad. Se till så att foderstaten anpassas till hästens nya aktivitetsnivå. Ett för högt energiintag kan annars leda till sjukdomar som korsförlamning. Både energinivå, hur mycket din häst äter och aktivitet kan du enkelt ha koll på i HoofSteps app

 

En annan vinterfälla du ska se upp för är frusna vattenkoppar och vattenhinkar. Om vattentillgången är begränsad kan hästen få vätskebrist vilket i sin tur ökar risken för kolik. Se till så vatten finns tillgängligt under hela dygnet. 

 

Dekorera riskfritt 

Att dekorera stallet är en härlig tradition som ökar julstämningen. Det är dock viktigt att det sker riskfritt och säkert. Många traditionella växter som används vid julen är giftiga för hästen såsom mistel, järnek och julstjärna. Se därför till att dekorera naturligt och enkelt med exempelvis julstrumpor och tomtar utom räckhåll för hästen. Skippa giftiga växter och julbelysning som kan leda till brandfara.  

Bästa julklappen till hästälskaren 

HoofStep är den perfekta julklappen för hästägaren som vill ge sin häst bästa förutsättningarna för ett friskt och hälsosamt liv. Beställ idag helt riskfritt med 30 dagars öppet köp! Vi har redan förberett julrimmet till dig 😄 

Hästälskare är vi allihopa

Så hästens säkerhet är inget att slopa

Hästar kan av väder och vind fara illa

Men sätt på det här, det kommer hästen att gilla

Aktivitet, vila och när hästen bör äta 

Är bara några saker du kan mäta

När du är mitt i jultomtebevakning

Är du trygg med HoofSteps övervakning

Hur fungerar HoofStep? Det svarar vi på i filmen nedan! Se hur HoofStep kan göra skillnad för dig och din häst genom 24 h övervakning direkt i mobilen.