HoofStep v.47

Inbjudan till webinarium!

HoofStep, St Hippolyt och Life With a Horse bjuder in till ett kostnadsfritt webinarium med fokus på hästens hälsa, foder och prestation. Vi kommer dela med oss av konkreta tips och övningar kring hur du optimerar hästens prestation oavsett nivå och disciplin. Under webinariet har du dessutom chansen att vinna fina produkter. Anmäl dig här!  

När: 25 november 18:30-20:00

Läs mer och anmäl dig här!

Lyssna på vad Peder säger om hållbara hästar!

Brösarpsprojektet är nu klart för i år där HoofStep har samlat in rörelse- och beteendedata för hästarna för andra året i rad. Lyssna på vad Peder, Ingvar och Jens Fredricson har att säga om projektet i filmen nedan.

Slowfeeding - vad ska man tänka på?

Under förra webinariet var det ett stort intresse kring slowfeeding. Därför bad vi Helene Andersson från Tjuvamossen svara på hur det fungerar och vad hästägaren ska tänka på.

Hästen är ett betesdjur som äter enligt tickle feeder, alltså en magsyra som ökar konstant, tills hästen känner av det och börjar att beta. När hästen står på tom mage en längre tid blir det obekvämt. Det tar ca 4-5 timmar innan mängden magsyra går över till den känsliga delen av magsäcken vilket är där magsår kan börja utvecklas. Därför bör du satsa på tuggtid över hela dygnet.

 

Därutöver är tillgång till rent vatten viktigt då det neutraliserar till viss del. Men att beta/tugga grovfoder är det enda sättet att buffra magsyran på. När vi pratar om att hästar inte blir tjocka av fri tillgång, pratar vi om att du som hästägare måste ha stenkoll på vad ditt grovfoder innehåller. Ett samlat prov från flera balar som skickas till analys är av stor vikt. 

 

När du har lagt upp en bra foderstat ska du alltid prioritera att hästen har tillgång till grovfoder av så stor del av dygnet som möjligt. Det finns andra grovfoder/foderhalm som man kan dryga ut med om man har köpt in ett större lager grovfoder med höga värden. Vi uppmuntrar alltså inte att ta en oanalyserad bal och köra ut i hagen. Eftersom du inte vet vad den innehåller och risken är att de äter för mycket och blir tjocka. En slowfeeding lösning är ett alternativ eller helt enkelt portionera ut dina givor över hela dygnet i en automat. Dessutom kan HoofStep användas som ett hjälpmedel eftersom du kan se i appen när och hur ofta din häst äter samt få ett larm om hästen inte ätit på en längre tid.

 

Att hästen äter i rätt höjd bör prioriteras då hästen ska ha sin vikt på frambenen. Äter hästen i en hög höjd förskjuts vikten på bakbenen och skapar en del andra fysiologisk problem.

Köp HoofStep till din häst! 

Vill du också kunna övervaka din häst dygnet runt direkt i mobilen? Skaffa HoofStep idag! Just nu får du 30 dagars öppet köp när du köper HoofStep! Självklart även fri frakt. Endast ett begränsat antal. Först till kvarn! 

pos-check-dark.png

Övervaka din häst var du än befinner dig

pos-check-dark.png

Direkt larm när något händer

pos-check-dark.png

Enkel och snabb installation