HoofStep v.43

Äntligen dags för ett nytt webinarium!

Går din häst runt med magsår utan att du vet om det? Vad gör man egentligen när hästens mage inte mår bra? Känner du till symtomen på kolik och magsår? Detta och mycket mer kommer du få svar på när HoofStep, Tjuvamossen och St Hippolyt bjuder in till ett kostnadsfritt webinarium kring hästens maghälsa! 

När: 28 oktober 18:30-19:30

Läs mer och anmäl dig här!

Håll borta muggen 

Mugg är ett sår som uppstår i karlederna hos hästar. Det uppstår oftast på grund av bakteriella infektioner eller från allergiska reaktioner från något i hästens omgivning. Har mugg en gång uppstått kan den lätt komma tillbaka. Därför är det viktigt att känna till hur du kan förebygga och behandla sjukdomen. Här kommer några tips:

  1. Håll karleden ren och fri från smuts, behåll hovskägget om möjligt.

  2. Visitera karleden dagligen och behandla direkt när muggen uppstår.

  3. Undvik leriga hagar och håll rent i hästens box.

Hur påverkar temperatur hästen? 

Temperaturen påverkar hästen på flera sätt men den är bra på att själv reglera sin värme. Hästen kan både göra sig av med och spara värme. Beroende på temperaturen gör hästen olika saker: 

  • Vid kyla: Hästen söker skydd och ökar sin aktivitet samtidigt som den äter mer för att öka sitt energiintag. 

  • Vid värme: Hästen söker skydd i skuggan, äter mindre och svettas. 

 

Vad händer när du klipper hästen? 

  • Hästens egen isolering påverkas vilket ställer krav på hästägaren att känna till hästens normala temperatur. Till exempel krävs ett extra täcke för att kompensera för pälsen. Det finns dock flera positiva fördelar med klippning som att hästen gör av med mindre energi vilket gör den piggare.

Prova HoofStep på din häst! 

Vill du också kunna övervaka din häst dygnet runt direkt i mobilen? Skaffa HoofStep idag! Just nu kan du prova HoofStep i en månad på din häst! Betala endast startkostnaden (500kr/häst*) - är du inte nöjd får du pengarna tillbaka! Självklart även fri frakt. Endast ett begränsat antal. Först till kvarn! 

pos-check-dark.png

Övervaka din häst var du än befinner dig

pos-check-dark.png

Direkt larm när något händer

pos-check-dark.png

Enkel och snabb installation

*vid köp till två hästar