Image from iOS (1).jpg

Anmäl dig till webinariet

HoofStep, Tjuvamossen och St Hippolyt bjuder in till ett kostnadsfritt webinarium om hästens maghälsa. Vi ger tips på hur du kan skydda din häst från kolik, parasiter och magsår samt vad du ska tänka på vid installning. Under webinariet har du dessutom chansen att vinna fina produkter. Anmäl dig i formuläret nedan! 

28 oktober 18:30 - 19:30

Hoofstep_loga_grå+svart_+_slogan_2019-0
tjuvamossen.png
sthippomail.png

Om webinariet

Det har äntligen blivit dags för ännu ett webinarium! Nu med fokus på hästens maghälsa i samband med övergången till höstsäsongen och installning. Vi är i en tid då kolik och magsår ökar på grund av förändringar i foderstaten, rörelsemönster och återgång till vinterhagar och inte minst av att parasiter som utvecklas i hästens tarm. Därför går vi nu igenom hur du kan förebygga vissa typer av säsongsrelaterad kolik och magsår. Du får dessutom goda råd för hur du kan skapa en optimal mag-tarmhälsa och vilka symptom du ska hålla koll på.

 

Priscilla Olsson från HoofStep visar på intressant fakta utifrån hur hästen beter sig i olika situationer och hur du kan få tidiga varningssignaler på att något är fel, tex begynnande eller - ännu värre - akut kolik. Helene Andersson från Tjuvamossen kommer att belysa höstens vanliga problem och sjukdomar samt hur du kan förebygga vissa typer av kolik, magsår och parasiter. Olof Vejmarker, hippolog, samt foderrådgivare på St Hippolyt kommer att prata om vikten av att förstå hur hästens grovtarmsjäsning fungerar och vad som kan få den ur balans, samt hur du hjälper hästen tillbaka på rätt spår. 

 

I webinaret ges möjlighet för alla deltagare att ställa frågor, chatta och även efteråt få svar på sina specifika frågor. Efter avslutat webinar sammanställer vi frågor och svar, material från presentationer som kan laddas ner via ett mail.

 

Kvällens talare

Priscilla Olsson, HoofStep, kommer bjuda på intressanta fakta baserat på beteendedata samlat från hästar i olika situationer och studier. HoofStep har idag världens största beteendedatabas för hästar och flera forskare och kliniker använder sig av denna för att fatta beslut kring hästars välmående.

 

Helene Andersson, VD för Tjuvamossen, kommer att dyka in på höstens vanligaste åkommor med intressanta amerikanska studier, som berör magsår och kolik. Vi går tillsammans igenom olika typer av slow feeders och vad du ska tänka på när du utfodrar din häst. 

 

Olof Vejmarker, St. Hippolyt, kommer berätta för dig om vad som kan störa tarmfloran och hur du både förebygger och hjälper hästen att återhämta sin mikrobiologiska balans i tarmen. Därutöver får du konkreta tips, hur du enkelt kan avgöra om ditt grovfoder är av hygienisk kvalitet.

 

Biljettpriset är 0 kr per deltagare.

Deltag i webbinariet och få chans att vinna fina produkter!

Vi använder ett professionellt webinariesystem.

Webinariet är interaktivt via chat och frågor från oss, samt frågor från deltagarna till presentatörerna som svaras på under presentationen och frågestunden.

Utrustning som behövs är en dator, platta eller mobiltelefon.

Vi skickar ut personlig inloggning till webinariet en timme innan start.